anigifleb.gif (294×102)

Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi

|

Yufkali Kadayif Tatlisi Tarifi 77474009
Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi


Malzemeler


3 yufka

Yarım kg kadayıf

2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

3 yemek kaşığı tereyağı
Şurubu için

5 su bardağı toz şeker

3.5 su bardağı su

Yarım limonun suyu
Üzeri için

Kaymak

Toz Antep fıstığı


Yapılışı


Şeker ile suyu derin bir tencerede kaynatın.

Limon suyunu ilave edip bir iki dakika daha kaynatıp ılınmaya bırakın.

Kadayıfı tel tel ayırın.

Bir yufkayı tezgaha serin.

Üzerine kadayıfın üçte birini yayın.

Ceviz içi serpiştirip yufkayı rulo şeklinde sarın.

Bıçakla iki parmak genişliğinde kesin.

Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.

Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.

Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökün.

Bir saat dinlendirdikten sonra tatlıları ters çevirin.

Servis tabağına alın.

Kaymak ve toz Antep fıstığı ile servis yapın.



Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi

0 yorum:

Yasal Uyarı=> Sitemizde yer verilen tüm videolar Video.yahoo.com Ve dailymotion.com sitesinden alınmaktadır. Videolara yapılan yorumlardan ve video içeriğinden sitemiz ve site yöneticilerimiz sorumlu tutulamaz. Sitemizden kaldırılmasını istediğiniz videonun link ve ismini iletişim bölümünü tıklayarak kaldırılmasını istediğiniz video veya videoları bize iletebilirsiniz. müzik dinle dizi izle müzik dinle maç izle