Çiğ Yağ Tatlısı Tarifi
Malzemeler
250 gr tereyağı
Aldığı kadar un
Toz Antep fıstığı
Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yapılışı
Şerbeti için, şeker ile suyu kaynatıp soğumaya bırakın.
Tereyağını hafif eritin.
Un ilave edip hafif yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
Üzerlerine parmak batırarak şekil verin.
Yağladığınız fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
180 dereceye ayarladığınız fırında pişirin.
Fırından çıkardığınız tatlılar sıcakken soğuk şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün.
Soğuyunca üzerlerine toz Antep fıstığı serperek servis yapın.
Çiğ Yağ Tatlısı Tarifi
0 yorum:
Yorum Gönder