anigifleb.gif (294×102)

Torpil Pasta Tarifi

|

Torpil Pasta Tarifi 4535275
Torpil Pasta Tarifi


Malzemeler


150 gr margarin(yumuşak)

1 çay bardağı süt

2 çay bardağı pudra şekeri

2 yumurta

1 paket k.tozu

aldığı kadar un(4-5 su bardağı)


Muhallebisi için

4 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

1 yumurta

1yemek kaşığı margarin

1 paket vanilya


16 tane kâğıt külah


Yapılışı


Yoğurma kabında margarin, süt, şeker ve yumurtayı karıştırın. Üzerine kabartma tozu ve aldığı kadar unu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Hamurdan 3 veya dört beze yapın, merdane ile ne ince ne kalın (oval)açın. Bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Şeritleri kartondan yaptığınız külahların üzerine, uç kısmından başlayarak hafif üst üste binecek şekilde sarın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye belirli aralıklarla sıralayın. ısıttığınız fırında 175 derecede pembeleşene kadar pişirin. Ilıyınca içindeki kalıpları çıkartın. Külahlar soğuyunca içlerini muhallebi ile doldurun. Fındık kırığına veya damla çikolataya bulayıp, muhallebi donana kadar derin bir kapta dik olarak bekletin. Muhallebi donunca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.


Muhallebisi: tencerede süt, yumurta, şeker ve unu çırpma teli ile karıştırın sonra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi pişince içine bir paket vanilya ve 1 kaşık margarin ekleyip 5 dakika mikser ile çırpın. Muhallebi soğuyunca tekrar mikser ile çırpıp, tatlı kaşığıyla külahların içlerini doldurun.


Külah yapımı

Külahlarınızı ince beyaz karton veya takvim yapraklarından yapın. Açılmaması için bant ile yapıştırın. Üzerine yağlı kâğıtla tekrar külah yapıp, alt ucunu elinizde yuvarlayın üst kısmını da külahların içine doğru kıvırın. Afiyet Olsun:-))



Torpil Pasta Tarifi

0 yorum:

Yasal Uyarı=> Sitemizde yer verilen tüm videolar Video.yahoo.com Ve dailymotion.com sitesinden alınmaktadır. Videolara yapılan yorumlardan ve video içeriğinden sitemiz ve site yöneticilerimiz sorumlu tutulamaz. Sitemizden kaldırılmasını istediğiniz videonun link ve ismini iletişim bölümünü tıklayarak kaldırılmasını istediğiniz video veya videoları bize iletebilirsiniz. müzik dinle dizi izle müzik dinle maç izle