anigifleb.gif (294×102)

Kremalı Patates Çorbası Tarifi

|

Kremali Patates corbasi Tarifi 77474009
Kremalı Patates Çorbası Tarifi


Malzemeler


4 patates

2 soğan

6 su bardağı su

15 gr margarin

100 ml süt kreması

1 tutam safran

2 kare milföy hamuru

3-4 dal maydanoz

1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu, tuz


Yapılışı


Patatesleri soyup iri iri doğrayın.Soğanları soyup kıyın.Maydanozu kıyın.Margarini tencerede eritip soğanı soteleyin.Patatesleri ve suyu ilave edin.Su kaynayınca ateşi kısıp patatesler yumuşayana kadar pişirin.Blenderle ezip tekrar ocağa alın.Safran, krema ve tuz ekleyip karıştırarak 2 dakika daha pişirin.

Yıldız, ay ve üçgen şekilli hamur kesme kalıplarıyla milföy hamurunun, her birinden 4 adet olmak üzere toplam 12 hamur kesin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yıldız ve üçgen hamurlara susam, ay şeklindeki hamurlara çörek otu serpin.Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin.

Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerini kıyılmış maydanoz ve şekilli milföylerle süsleyin.Sıcak olarak servis yapın.



Kremalı Patates Çorbası Tarifi

0 yorum:

Yasal Uyarı=> Sitemizde yer verilen tüm videolar Video.yahoo.com Ve dailymotion.com sitesinden alınmaktadır. Videolara yapılan yorumlardan ve video içeriğinden sitemiz ve site yöneticilerimiz sorumlu tutulamaz. Sitemizden kaldırılmasını istediğiniz videonun link ve ismini iletişim bölümünü tıklayarak kaldırılmasını istediğiniz video veya videoları bize iletebilirsiniz. müzik dinle dizi izle müzik dinle maç izle