anigifleb.gif (294×102)

Kerevizli Piliç Çorbası Tarifi

|

Kerevizli Pilic corbasi Tarifi 36401867
Kerevizli Piliç Çorbası Tarifi


Malzemeler


1-1,5 kg. yarım piliç

2 adet soğan, dörde bölünmüş

2 diş sarımsak, doğranmış

2 adet havuç, doğranmış

2 pırasa, dilimlenmiş

2 kereviz adet kereviz yaprağı, doğranmış

1 yemek kaşığı targon

75 gram tereyağı

50 gram sade un

2 yumurta sarısı

125 ml krema

Tuz ve karabiber

1 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış


Yapılışı


Tencereye piliç etini koyup su ile doldurun. Soğan, sarımsak, havuç, pırasa ve kerevizi ekleyin, kaynamaya bırakın. Targon ekleyin ve kapağını kapatıp ağır ateşte etler pişene kadar bir buçuk saat pişirin. Daha sonra ateşin üzerinden alıp etlerin derilerini soyun ve doğrayın. Etlerden arta kalan suyu süzgeçten geçirip ayırın. Temiz bir tavada tereyağını eritin ve unu ekleyip karıştırın. İyice kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin, süzülmüş et suyunu da ekleyip, ağır ateşte pişirin.

Tuz ve karabiberi ilave edin. Yumurta sarılarını ve kremayı ise ayrı bir kapta çırpıp, bu karışıma ekleyin. Tekrar ateşin üzerine koyun, derileri alınmış ve doğranmış etleri ateşte pişen karışıma ilave edin, maydanoz serpip servis yapın. Tavuk çorbasının kremi: Tereyağı ve un karışımının renklenmemesi için, 1 dakikadan fazla olmamak kaydıyla pişirin. Yumurta sarılarını kremaya servisten hemen önce ekleyin.



Kerevizli Piliç Çorbası Tarifi

0 yorum:

Yasal Uyarı=> Sitemizde yer verilen tüm videolar Video.yahoo.com Ve dailymotion.com sitesinden alınmaktadır. Videolara yapılan yorumlardan ve video içeriğinden sitemiz ve site yöneticilerimiz sorumlu tutulamaz. Sitemizden kaldırılmasını istediğiniz videonun link ve ismini iletişim bölümünü tıklayarak kaldırılmasını istediğiniz video veya videoları bize iletebilirsiniz. müzik dinle dizi izle müzik dinle maç izle