anigifleb.gif (294×102)

Çikolatalı Pay Tarifi

|

cikolatali Pay Tarifi 57951861
Çikolatalı Pay Tarifi


Malzemeler


8 kişilik


175 g sütlü çikolata; kareler halinde

25 g bitter çikolata

1 su bardağı (250 ml) süt

1 yemek kaşığı (15 g) jelatin

2/3 su bardağı (130 g) tozşeker

1 yumurta; sarısıyla beyazı ayrılmış olarak

1 tatlı kaşığı vanilya

1,5 su bardağı (350 g) çırpılmış krema

1 tutam tuz


Süslemek için


krema ve çikolata kıvrımları


Tabanı için


1+1/3 su bardağı (75 g) yulaflı bisküvi parçaları

6 yemek kaşığı (75 g) eritilmiş tereyağı



Çikolatalı Pay Yapılışı


1- Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Yulaflı bisküvilerle tereyağını bir kasede karıştırın. Bu karışımı kalıbın dibine ve kenarlarına iyice bastırarak, yapıştırın. 23 cm’lik bir kalıba döşediğiniz karışımı fırında 8 dakika pişirip soğumaya bırakın.

2- Çikolata parçalarını bir mutfak robotunda ya da blender’de çekerek toz haline getirin.

3- Sütü, ya bir kaynatıcıya ya da ısıya dayanıklı bir kaseye koyun. Jelatini de sütün her yerine serpin. İyice yumuşaması için 5 dakika bekletin.

Kaseye koyduğunuz sütü, kaseyle beraber kaynayan su dolu bir kaba koyun. 1/3 su bardağı şekeri, çikolatayı ve yumurta sarılarını da ekleyin. Eriyene kadar iyice karıştırın. Son olarak da vanilyayı ekleyin

5-Bir kasedeki buzun içine oturtup, oda sıcaklığına gelene kadar karıştırın. Sonra buzun içinden çıkarıp bir kenara koyun.

6- Kremayı hafifçe çırpın. Bir kenarda bekletin. Bir mikserle yumurta aklarını ve tuzu köpürene kadar çırpın. Kalan şekeri de ekleyip karıştırın.

7-Yumurta aklarının bir kısmını çikolatalı karışımın içine ekleyin.

8- Çırpılmış kremayı da ilave edip, karışımı pişmiş hamurun içine doldurun. Sonra hazır olana kadar 3-4 saat buzdolabında bekletin. Eğer ortası çukur kalmışsa, kalan karışımı da dökerek düzeltin. 3-4 saat daha soğutun. Krema ve çikolata kıvrımlarıyla süsleyip servis yapın.



Çikolatalı Pay Tarifi

0 yorum:

Yasal Uyarı=> Sitemizde yer verilen tüm videolar Video.yahoo.com Ve dailymotion.com sitesinden alınmaktadır. Videolara yapılan yorumlardan ve video içeriğinden sitemiz ve site yöneticilerimiz sorumlu tutulamaz. Sitemizden kaldırılmasını istediğiniz videonun link ve ismini iletişim bölümünü tıklayarak kaldırılmasını istediğiniz video veya videoları bize iletebilirsiniz. müzik dinle dizi izle müzik dinle maç izle