anigifleb.gif (294×102)

Diyet ve Zayıflama, Diyet ve Zayıflama Yöntemleri

|

Diyet ve Zayıflama, Diyet ve Zayıflama Yöntemleri





Besinlerden almış olduğumuz kalorileri hızlı bir şekilde yakmak için metabolizmamızın hızlı çalışması gerekmektedir. Bu nedenle metabolizması hızlı çalışan kişilerin kilo alma ve ya şişmanlama gibi bir sorunları olmaz. Eğer kilo almaya başladıysak bu bize metabolizmamızın aldığımız kaloriye göre ortantılı çalışmadığını daha yavaş çalıştığını gösterir.

diyet ve zayıflama

diyet ve zayıflama

Peki Metabolizmamızın Hızlı Çalışması İçin Ne Yapmalıyız ?

Bu işin başında da spor gelmektedir. Çeşitli egzersizliklerle metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanında egzersizliklerle vucutta ki yağlanmayı, kas yapısına çevirebilirsiniz. Oturduğunuz yerden bir şey kaldırmanız bile sizin metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olabilir.

Zayıflama konusunda yapılan en büyük hatalardan birisi az yemek yeme düşüncesidir. Az yemek yerseniz metabolizmanızın hızını düşürürsünüz. Metabolizma hızınızın düşmeside daha az kalorinin yanması ve kilo almanız demektir. Bu nedenle az yemek yiyerek değil proteinli yemekleri daha çok tüketerek zayıflayabilirsiniz. Bunun yanında zayıflatan bitkilerinde bir çok kişiye zayıflama konusunda yardımcı olduğu görülmüştür. Bazen oflayarak yaptığımız ev işleri, severek yaptığımız alışverişler bile metabolizmamızın daha hızlı çalışmasını etkileyeblir.

Metabolizmamızın en yavaş çalıştığı anlardan biride akşam yemeğidir. Genellikle akşam yemeğinden sonra pek fazla hareket sağlamayız. Bu nedenle metabolizmamız yavaşlar ve kilo almaya başlarız. Bu yüzden akşam yemeğinden sonra spor yapmaya çalışın ve hareket limitinizi biraz yükseltin. Bunun yanında uykusuzlukda metabolizmamızın hızını düşürür. Bu nedenle uykusuz kalmamaya dikkat ediniz.

Unutmayın hiç birşey sizin sağlığınızdan daha önemli değildir







Etiketler: Diyet ve Zayıflama, Diyet ve Zayıflama yöntemleri, Diyet ve Zayıflama yolları, Diyet ve Zayıflama nasıl yapılır

0 yorum:

Yasal Uyarı=> Sitemizde yer verilen tüm videolar Video.yahoo.com Ve dailymotion.com sitesinden alınmaktadır. Videolara yapılan yorumlardan ve video içeriğinden sitemiz ve site yöneticilerimiz sorumlu tutulamaz. Sitemizden kaldırılmasını istediğiniz videonun link ve ismini iletişim bölümünü tıklayarak kaldırılmasını istediğiniz video veya videoları bize iletebilirsiniz. müzik dinle dizi izle müzik dinle maç izle